Nana, v kuhinji - učinkovita in ekološka pomoč pri ročnem pomivanju posode, čiščenju in razmaščevanju

Industrijsko proizvedena sedstva za čiščenje so eden največjih onesnaževalcev okolja in narave, veliko izmed čistil pa vsebuje tudi škodljive in toksične snovi, ki škodijo zdravju, zato jih, kadar le lahko, raje nadomestite z ekološkimi sredstvi. Še posebej se tega velja držati pri čiščenju kuhinje, saj se lahko ostanki nevarnih čistil kaj hitro znajdejo tudi v hrani, ki jo tam pripravljate – hočete, nočete. Posebej v kuhinji že zaradi zdravja uporabljajmo naravna čistila!

Bleščeče čista kuhinja je torej želja vsake gospodinje, vendar se ravno v kuhinji ponavadi tudi največkrat zatakne. 

Marsikatera (zelo zaposlena) mama, žena in gospodinja, dobi včasih občutek, da je predvsem slednje. Gospodinjenje vzame res veliko prostega časa, zato je morda dober pristop k opravljanju gospodinjskih opravil ta, da jih spremenite v svoj novi “ekološki konjiček”. Če pa gre za konjiček, je treba v njem seveda uživati in se zraven zabavati.

Ali to, ali pa vam ne preostane drugega, kot da to Sizifovo delo zasovražite in ga sovražite do konca življenja – vaše kuhinje vsekakor nihče ne bo očistil namesto vas!

3 nasveti za ekološki in zabaven pristop k čiščenju vaše kuhinje

Torej kuhinja. Srce vašega doma in hkrati prostor poln površin ustvarjenih za to, da se na njih vsakodnevno nabira umazana posoda, mastni madeži, drobtine … Kako ukrepati?

Ko v supermarketu kupujete čistila ali sredstva za pomivanje, upoštevajte, da večina čistil pogosto vsebuje amoniak in varikino, ki se jima je treba iz zdravstvenih razlogov izogibati. Čeprav so dobra za dezinfekcijo in ohranjanje čistoče v kuhinji, lahko na primer zaradi vdihavanja klorovega plina škodujejo vašemu zdravju. Poleg učinka, ki ga imajo na vaše telo, ta čistila tudi onesnažujejo okolje. Ko jih odplaknemo v odtok, se primešajo vodi iz vodovoda in lahko končajo v rekah, jezerih in oceanih ter tako škodujejo flori in favni.

Poleg tega pa lahko ostanke teh čistil (ki se naberejo pultu v vaši kuhinji) v svoje telo vnesete – hočeš, nočeš – tudi s hrano!

Ali ste vedeli? Ekološka univerzalna čistila iz linije izdelkov NANA, so pripravljena za uporabo, po potrebi pa jih lahko tudi dodatno redčite. Učinkovito in okolju prijazno čistijo tla in vse pralne površine ter ne puščajo lis.
Namesto uporabe močnih kemikalij, uporabljajte ekološka čistilna sredstva za kuhinjo, tista, ki se ponašajo z “okoljsko marjetico” – certifikat ECOLABEL. Ta ekološka, okolju prijazna čistilna sredstva bodo vašo kuhinjo očistila in zdrgnila prav tako dobro, če ne celo bolje od kemičnih čistilnih proizvodov. Z uporabo NANA proizvodov za čiščenje kuhinje ste lahko brezskrbni, saj ne vsebujejo nevarnih in naravi škodljivih snovi. Le čista posoda, svež vonj in očutek pomirjenosti, da ni nič škodljivega ostalo na koži, delovnih površinah ali posodi, ostane za vami, ko zapustite kuhinjo.

S setom učinkovitih in ekoloških čistil Nana, posebej specializiranih da razmastijo in higiensko očistijo celotno kuhinjo, od kuhinjskih omaric, kredence, pečice, hladilnika … pa vse tja do kuhalne plošče in kuhinjske nape, boste svojo kuhinjo lahko brezkompromisno in higiensko očitili na povsem naraven način.

Poleg čistoče pa bodo izdelki Nana za sabo pustili še mešanico različnih omamnih vonjav. Pisana in dišeča druščina ekoloških čistil za kuhinjo NANA je torej vse, kar potrebujete za čisto kuhinjo in zadovoljen nasmeh. Naravna svežina zagotovljena!

Ali ste vedeli? 4 ml (1 čajna žlička) ekološkega detergenta za ročno pomivanje posode NANA, zadostuje za 5l vode.

Spoznajte pisano in dišečo druščino učinkovitih, ekoloških čistil za kuhinjo, iz linije NANA

Učinkovito, okolju prijazno, biorazgradljivo čistilo z vonjem pomaranče, učinkovito odstrani vse nečistoče, maščobne in trdovratne, zasušene madeže iz različnih površin. Adijo madeži, dobrodošel svež vonj pomaranč! Embalaža je reciklirana.

Učinkovit, okolju prijazen, biorazgradljiv detergent za ročno pomivanje posode BALZAM je nežen do vaše kože. Embalaža je reciklirana.

Učinkovit, okolju prijazen, biorazgradljiv detergent za ročno pomivanje posode BALZAM je nežen do vaše kože. Embalaža je reciklirana.

Učinkovit, okolju prijazen, biorazgradljiv detergent za ročno pomivanje posode BALZAM je nežen do vaše kože. Embalaža je reciklirana.

Učinkovito, okolju prijazno, biorazgradljivo univerzalno čistilo je primerno za pralne površine vseh vrst. Površine bodo učinkovito očiščene, prostor pa prijetno odišavljen z nežnim vonjem zelenega jabolka. Embalaža je reciklirana.

Učinkovito, okolju prijazno, biorazgradljivo univerzalno čistilo je primerno za pralne površine vseh vrst. Površine bodo učinkovito očiščene, prostor pa prijetno odišavljen z nežnim vonjem zelenega čaja. Embalaža je reciklirana.

Ali ste vedeli? Uporaba ekoloških čistil Nana je prijazna tudi do domačih živali. Izdelki niso testirani na živalih in ne vsebujejo sestavin živalskega izvora.

Če ste se doslej pri čiščenju izogibali ekoloških čistil, boste po NANA izdelkih posegli z navdušenjem. Izdelki NANA za čiščenje kuhinje in posode so namreč tisti, ki popeljejo čistočo in prijaznost do vsega naravnega na višjo stopnjo – do visoke učinkovitosti.

Postanite del NANA zgodbe, v borbi za čisto prihodnost niste sami!

Morda se vam zdi, da vaše malo ekološko čiščenje ne bo rešilo planeta, a vam je kljub temu lahko v zadovoljstvo zavedanje, da delate za naravo vsaj nekaj. Saj veste kako pravijo – če želimo spremeniti svet, moramo najprej začeti pri sebi!

Naša NANA misija je do leta 2025 doseči, da se v Sloveniji uporabljajo samo ekološka čistila in pralna sredstva, ter s tem postati zgled vsemu svetu.

Izdelki NANA so temeljiti pri čiščenju in nežni do vsega naravnega. Privlačna embalaža je reciklirana, bogastvo pa se skriva v njeni vsebini – biorazgradljivo, učinkovito in dišeče.

To pa še ni vse! Z vsakim nakupom izdelka iz družine NANA, poleg tega, da naredite veliko uslugo tako sebi, kot tudi okolju, namenite še 5 centov za otroke socialno ogroženih družin iz vse Slovenije – projekt BOTRSTVO.

Zato vas vabimo, da nam pomagate, ter se pridružite uporabnikom naših izdelkov NANA – NAVDIH NARAVE in poskrbite za nego vašega doma in perila učinkovito in ekološko, ter s tem prispevate k ohranitvi lepega okolja in svetle prihodnosti za nove generacije. Vrnimo otrokom čisto okolje in prihodnost. Ukrepajmo danes, za boljši jutri!

Od vsakega prodanega izdelka namenimo …

5

centov

… za Botrstvo za otroke iz družin v stiski!